Glutenvrij kwarkbrood met noten & gedroogde vruchten

image1Vandaag was het weer baktijd. Ik heb al een tijdje kwarkbrood op de planning staan en vandaag had ik er eindelijk tijd voor. Het brood bevat alle essentiële voedingsstoffen: complexe koolhydraten, goede vetten en eiwitten. Je maakt het kwarkbrood in een handomdraai, je hoeft de oven niet eens voor te verwarmen! Vries het brood eventueel in of bewaar een paar dagen in de koelkast.

NODIG:
- 250 gram kwark
– 250 gram glutenvrij meel (ik gebruikte 125 gr bruine rijstmeel en 125 gr havermeel)
– 100 gram noten-vruchtenmix, grof gehakt
– 1 ei
– 2,5 tl wijnsteenbakpoeder
– snuf zout
– 2 tl kaneel
– 1 tl geraspte kokos

Cakeblik

HOE:
Meng allereerst alle droge ingrediënten (meel, kaneel, wijnsteenbakpoeder en zout) en voeg vervolgens de natte ingrediënten (ei en kwark) toe. Kneed tot een stevig deeg.
Vet een cakeblik in en kneed het deeg zo dat het precies in het cakeblik past. Druk zachtjes aan. Sprenkel wat water over het brood en strooi de kokosrasp erover.
Stel de oven in op 200 graden (niet voorverwarmen!) en bak het kwarkbrood in 25-30 min. gaar. Controleer met een mes of satéprikker of het brood gaar is (als hij er zo goed als schoon uitkomt is het brood gaar).
Laat het brood afkoelen en snij in grove plakken van 4 cm. Wikkel de plakjes in vershoudfolie en bewaar in de koelkast. Eventueel kun je de plakjes ook bewaren in een tupperwarebakje of diepvrieszakje in de vriezer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>