Italiaanse plaatovenschotel met kip, zoete aardappel, broccoli & Parmezaanse kaas

12672050_909439579111302_2335439801263078258_oVandaag deelde ik op Facebook een wetenschappelijk artikel omtrent het verlies van vitaminen én enzymen door broccoli te koken. Bottomline: stoom of grill de broccoli in plaats van het te koken! Nou alstublieft, hierbij een heerlijk recept met broccoli uit de oven.

NODIG (2 personen):
– 200 gram kipfilet (bio of scharrel), in grove stukken
– 400 gram broccoli, in roosjes
– 400 gram zoete aardappel, in parten
– 2 sjalotjes, in partjes (optioneel)
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 50 gram Parmezaanse of oude kaas snippers
– 1 flinke el gedroogde Italiaanse kruiden
– flinke scheut rijstolie (ongeveer 3 el)
– peper/Himalayazout

HOE:
Verwarm de oven voor op 240 graden en bedek alvast een bakplaat met bakpapier.
Kook de zoete aardappelparten gaar in kokend water in ongeveer 10 minuten en giet ze af.
Meng alles met uitzondering van de Parmezaanse kaas in een grote schaal.
Verdeel alles over de bakplaat en bestrooi met wat peper & Himalayazout.
Bak alles gaar in ongeveer 15 à 20 minuten tot de kip gaar is. Schep alles halverwege een keer om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>